Kto mi poleci dobry warsztat który skutecznie usunie DPF-a ?
Kto mi poleci dobry warsztat który skutecznie usunie DPF-a ? Silnik 1.6 TDI 105KM. Najlepiej Warszawa i okolice. Odrazu uprzedzę... Masters Tuning jeszcze tego silnika nie "ogarnia"
Czyli nie jest zawalony do końca ? To nie możesz zainwestować parę zł w paliwo i zabrać rodziny nad morze, albo do Poznania na weekend ? Wolny czwartek idzie
Jest duża szansa, że pomoże...
Czyli nie jest zawalony do końca ? To nie możesz zainwestować parę zł w paliwo i zabrać rodziny nad morze, albo do Poznania na weekend ? Wolny czwartek idzie
Jest duża szansa, że pomoże...
Trasa pomaga tylko "na chwilę" Parę dni temu przegoniłem Octavkę A@ do Grodziska i wszystko wróciło do normy... na całe dwa dni
podjedz do kogoś kto dysponuje odpowiednim sprzetem i niech zrobi procedure wypalania serwisową i jeszcze kilka ustawień i powinno wrucić do normy
Po każdym wypaleniu z sadzy pozostaje popiół, który już zostaje na stałe w filtrze, a tym samym zmniejsza się zdolność do gromadzenia sadzy.
Myślę, że przy przebiegu 200tyś. trzeba wymienić filtr, zrobić adaptacje i znowu będzie spokój na jakiś czas.
Jak będzie możliwość chipowania tych sterowników 1.6 TDI CR (Siemens) to i będzie można programowo wyłączyć obsługę FAPa.
podjedz do kogoś kto dysponuje odpowiednim sprzetem i niech zrobi procedure wypalania serwisową i jeszcze kilka ustawień i powinno wrucić do normy
Po każdym wypaleniu z sadzy pozostaje popiół, który już zostaje na stałe w filtrze, a tym samym zmniejsza się zdolność do gromadzenia sadzy.
Myślę, że przy przebiegu 200tyś. trzeba wymienić filtr, zrobić adaptacje i znowu będzie spokój na jakiś czas.
Jak będzie możliwość chipowania tych sterowników 1.6 TDI CR (Siemens) to i będzie można programowo wyłączyć obsługę FAPa.
masz racje powstaje popiół ale i na to jest sposób
obsługuje pasaty 170konne które mają 300tys i nigdy nie był wymieniany filtr a trafił do mnie przy 200tys gdzie serwis kazał wymienić filtr
wystarczy ze bedzie nieszczelność na dolocie i nie poradzi sobie samochód z regeneracja dpf
Trasa pomaga tylko "na chwilę" Parę dni temu przegoniłem Octavkę A@ do Grodziska i wszystko wróciło do normy... na całe dwa dni
Przy tych przebiegach w mieście to faktycznie nie proponowałem tego wcześniej, ale skoro nie da się wyciąć to może spróbować regeneracji ? Ja nie korzystałem, ale coraz więcej firm się ogłasza i dają gwarancję...
wystarczy ze bedzie nieszczelność na dolocie i nie poradzi sobie samochód z regeneracja dpf
Dosyć częsty problem w Fordach, tam jest IC bardzo nisko umieszczony i prawie nie osłonięty żadną kratką, robią się w nim dziury od kamieni lub łatwo go uszkodzić np. o krawężnik.
Powstaje wtedy nieszczelność, silnik dymi i następuje bardzo szybkie zapychanie filtra.
Tutaj w przypadku taxi filtr ma wyjątkowo niekorzystne warunki pracy, a i tak bez problemu przejeździł prawie 200tyś.
Niektórzy są zwolennikami czyszczenia z lepszym lub gorszym rezultatem, ale na chwilę obecną jest problem z wyłączeniem pracy filtra jak było pytanie w temacie.
Jaki jest koszt tej puszczeki nowej - moze od tego warto zaczac, taki koszt w ASO, a nie ze ktos strzeli ze 8tys pln
Ze 2 lata temu znajomy kupił passata 2.0 tdi BMN z dpfem, oczywiście szybko się dpf popsuł i mechanicy mu powiedzieli albo to wyrzuci albo kupi nowy, jak się wtedy dowiadywał w aso ile kosztuje to mu krzyknęli 12 tyś
jak się wtedy dowiadywał w aso ile kosztuje to mu krzyknęli 12 tyś
I to jest dobry pomysł. Wystarczy na szybie napisać, że właśnie zamontował nowy DPF, wart 12 tys. zł, a następnie zaparkować w szemranej okolicy i czekać na zwrot kasy z AC :P
Komentarz